Omschrijving Meer kamer Filters

Begin                         Omschrijving              Technische Tekening  Technische gegevens Tekening aanleg         

 

De Filtreco 3 kamer filters bewegend
bed gravity wordt opgesteld op gelijke hoogte van de vijver en werkt op basis van de zwaartekracht. Het water komt het filter binnen via de bodemdrains en de skimmers.

 

De 1e kamer is voorzien van een voorfilter om vuildelen uit het water te zeven. Deze is gebaseerd op een zeefbocht die bestaat uit honderden scherpe driehoekige RVS staafjes die ten opzichte van elkaar gekanteld staan. Het water komt tegen de opstaande kant van de driehoekige staafjes en valt erdoorheen terwijl het vuil op de staafjes achterblijft en naar het afvoerbakje wordt getransporteerd.
De 2e kamer bestaat uit een ‘bewegend bed’ filterprincipe dat uitermate geschikt is voor Koi vijvers. Deze filterwijze blinkt uit in zijn eenvoud en prestaties. Het systeem stamt uit de intensieve Koi sector waarbij  het filtermateriaal bestaat uit losse Filtreco Wheel deeltjes die continue in beweging worden gehouden door een ingenieus luchtliftsysteem. Doordat het filtermateriaal door de filterkamer beweegt ontstaat een optimaal contact van het water met de op het filtermateriaal verblijvende bacteriecultuur. Naast de transportfunctie zorgt de beweging van het filtermateriaal voor een intensieve beluchting en daarmee voor een optimale zuurstofvoorziening voor de biologische processen in het filter.
Hoewel de hele filter zeer compact is en daardoor weinig ruimte in neemt, biedt
het oppervlak van het filtermateriaal in de 2e kamer ca. 800m2 per kubieke meter ruimte voor de afvalverwerkende bacteriën. Deze bacteriën eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat.
De 3e kamer is voorzien van Filtreco matten. Deze matten filteren niet alleen kleine mechanische, anorganische en organische vuildeeltjes uit het water maar bieden ook een ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige, afval afbouwende bacteriën. Ook de bacteriën in de bio film van de matten leven van de constante aanvoer van afvalstoffen. Het water dient een bepaalde tijd langs de matten stromen om de contacttijd met de bio film lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen kan plaatsvinden.
Deze filterkamer hoeft niet belucht te worden omdat een grote hoeveelheid lucht vanuit de 2e kamer mee komt.
Door de intensieve filtering van het vijverwater kunt u genieten van een zeer heldere vijver.
De Filtreco 3 kamer filters bewegend bed gravity wordt opgesteld op gelijke hoogte van de vijver en werkt op basis van de zwaartekracht. Het water komt het filter binnen via 3 invoeren van 110mm waarvan 2 bodemdrains en een Skimmers kunnen worden aangesloten, de terug voer gaat door 3x 110mm retour naar de vijver.