Omschrijving Drum Filter 55

Begin                         Omschrijving              Technische Tekening  Technische gegevens Tekening aanleg         

 

De Filtreco Drum filter 55 haalt op een zeer effectieve manier de vuildelen uit uw vijverwater. Het vuile water komt de filter binnen via de bodemdrains en skimmers. Aan de uitgaande kant wordt het water uit de trommel gezogen. Doordat het vuilwater gedeelte zich voor en in de trommel bevindt, gaat het vuil zich aan de binnen zijde van de trommel hechten. Hierdoor kan er minder water door het gaas stromen en de zakt het water niveau aan de buitenzijde van de trommel. De hoogte meting signaleert dit en zet een spoelcyclus in gang. Deze cyclus bestaat uit het activeren van de trommel motor en de sproei pomp. Hierdoor draait de trommel iets meer dan een volledige slag en spuiten de sproeiers het gaas schoon. Het vuil wordt via de afvoer goot naar het riool afgevoerd. Deze cyclus herhaalt zich zo vaak als nodig.

 

De Filtreco drum filter wordt gevoed via 4 maal Ø 110 bestaat uit 2 compartimenten die zorgvuldig gescheiden zijn door een silicone afdekstrip en het trommel gaas. Zodoende wordt er een vuilwater en een schoonwater compartiment gecreëerd. de RVS componenten zorgen voor een hoogwaardige afwerking van het geheel. De trommel is verder voorzien van 4 unieke borstels die blad en draadalg in de goot werpen. Tevens is de gehele trommel eenvoudig uit de filter te demonteren. De sproeiers zijn voorzien van een snelwissel systeem zodat deze eenvoudig te reinigen en af te stellen zijn. Ook kan de gehele sproeileiding eenvoudig gedemonteerd worden. De sproeileiding wordt gevoed door een hogedruk worm pomp die in het filter gemonteerd is. De hoogte meting is eenvoudig af te stellen en met het uitgebreide besturings systeem is de drumfilter eenvoudig te sturen in zijn gebruik. De deksel beveiliging zorgt verder voor een veilige werk omgeving. Het filter is voorzien van een vuilafvoer om zo bij het schoonmaken het vuil op de afvoer te lozen.
De drumfilter is uit te breiden met een bewegend bed filter speciaal ontworpen voor deze Drum filter . Tevens is er een RVS frame verkrijgbaar ter ondersteuning van de trommel.