Trickle Sieve Omschrijving

Begin                                Omschrijving                    Technische Tekening   Technische gegevens 

 

De Filtreco Trickle sieve is een mechanisch voorfilter geschikt als opzetdeel voor de Filtreco Trickle Tower Large (100185 en de 100186). De Trickle Sieve is de eerste stap in het filtratie proces, namelijk de voorfiltratie. De Trickle Sieve heeft als functie de eerste grove deeltjes zoals ontlasting, bladeren en voedselresten in het  vijverwater te verwijderen. Hierdoor kunnen de grove vuildeeltjes niet in de druppelunits van de Trickle Tower terecht komen, waardoor het filtermedium langer schoon blijft en optimaal werkt. Verder voorkomt het verstoppingen en  zorgt het voor extra zuurstof in het water.

De invoeren van de Filtreco Trickle Sieve kunnen direct op een skimmer en/of een bodemdrain worden aangesloten. Dit is van belang voor een goede recirculatie van het gehele  vijversysteem. Het water wordt met behulp van een pomp aangevoerd op twee 2″ buitendraad inlaten. De grote vuildelen worden vervolgens met behulp van een roestvrijstalen zeef gescheiden van het vijverwater. De zeef heeft een opening van 300 micron (met de laatste 50mm 200 micron). Hierdoor worden de belangrijkste vuildeeltjes gescheiden, maar worden toch belangrijke voedingsstoffen doorgelaten die de nitrificerende bacteriën in de Trickle Tower stimuleren in het nitrificatieproces.

Na het passeren van de zeef zal het vijverwater met behulp van een verdeelplaat mooi verdeeld worden over de onderliggende Druppelunits van de Trickle Tower. Dit zorgt voor een optimale benutting van het filtermedium.

Boven op de Trickle Sieve bevindt zich een schuif die de watertoevoerstroom kan vergroten wanneer de zeef gereinigd moet worden. Op deze manier kan het vuil eenvoudig uit het systeem gespoeld worden. Hiervoor is er een extra vuilafvoer (11/2″ buitendraad aansluiting) in de Trickle Sieve geïntegreerd. Deze afvoer kan direct op een riolering of stortput worden aangesloten.